Kontakta oss

Redan kund?

Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Ny mycket känslig gasläckagedetektor

2023-06-01

ION Science har tillkännagett lanseringen av den nya Panther-gasläckagedetektorn, med en mängd nya funktioner och dubbelt så känslig som sin föregångare, GasCheck G.

 

Den första "GasCheck" någonsin lanserades 1990, och erbjuder industriella användare möjligheten att upptäcka läckor av gaser som väte och helium. Senare utvecklades mer avancerade versioner med nya funktioner som skydd för överräckvidd och ljudlarm. Idag representerar nya Panther PRO ett kvantsprång inom tekniken, med en mycket känslig sensor som snabbt kan detektera en mängd olika gaser – de mest populära applikationerna är helium, väte, ammoniak och köldmedier.

 

Panther PRO tillåter användare att nollställa instrumentet i omgivande luft, vilket ger visuella, hörbara och vibrationslarm när läckor upptäcks. En LCD-färgskärm och inbyggt gastabell möjliggör mätning av koncentration och läckagehastigheter i en mängd olika enheter som användaren kan välja. Alla mätningar kan loggas internt och laddas ner via Bluetooth eller USB. Panthern har också en integrerad ficklampa och en flexibel sond, som hjälper till i svagt ljus och begränsade områden.

 

För kunder med en mindre budget finns en grundläggande Panther-modell tillgänglig. Detta instrument har samma funktioner som PRO-versionen, men utan dataloggning och Bluetooth-funktioner.

 

Panther och Panther PRO har designats för krävande applikationer och utmanande miljöer, med ett internt uppladdningsbart batteri som räcker i upp till 19 timmar.

 

Som en sammanfattning av fördelarna säger Peter Barratt, produktchef för ION Science: "Vi har över trettio års erfarenhet och levererar till tusentals kunder inom applikationer som kvalitetskontroll, laboratorium, renrum, medicin, tillverkning och forskning, så vi har en mycket tydlig förståelse av de funktioner som krävs för ett professionellt gasläckagedetektionsinstrument. Vi vet därför att kunderna kommer att vara nöjda med Pantherns moderna design, specifikationer och prestanda.”