Kontakta oss

Redan kund?

Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Afriso Ema

har under 45 års tid utvecklat lösningar för säker hantering av explosiva och giftiga produkter. Vårt arbete har hela tiden haft mottot "För renare luft, jord och vatten" som ledstjärna.

Vårt sortiment består huvudsakligen av produkter och tjänster som bidrar till en bättre miljö och säkrare arbetsplatser.

Erfarenhet och kunskap är nyckelorden i vår verksamhet.

Våra kunder finns inom alla segment och vår strävan är att vara den naturliga samarbetspartnern inom respektive produktområde samt att hjälpa våra kunder att uppfylla lagar och regler.

Vår erfarenhet är att bra miljö och säkra arbetsplatser höjer produktiviteten och därmed lönsamheten.

Afriso är ett familjeägt företag som grundades 1869 och nu drivs i fjärde generationen. Idag har vi systerbolag i 22 länder och är totalt över 1000 anställda.

Affärsidé

AFRISO EMA utvecklar och marknadsför produkter och tjänster som bidrar till en bättre miljö och säkrare arbetsplatser. Vår strävan är att vara den naturliga samarbetspartnern inom respektive produktområde samt att hjälpa våra kunder att uppfylla lagar och regler.

Produktområden

  • Nivåövervakning 
  • Värmekontroll 
  • Gasövervakning 
  • Tryck & Temperatur 

Ägarskap

AFRISO EMA ingår i AFRISO GRUPPEN och är ett aktiebolag ägt av Afriso- Werk Georg Fritz GmbH & Co KG. Afriso är ett familjeägt företag som grundades 1869 och nu drivs i fjärde generationen.

Ema instrument startades 1971 av Hans Sigstedt. Afriso har varit delägare sedan 1976. 1984 köpte ema Svensk Nivåkontroll, ett företag specialiserat på tankbils- och depåutrustning. 1995 tog Afriso över 100 % av aktierna.

Historik

På EMA har vi i 45 års tid arbetat under mottot "För renare luft, jord och vatten". Vi utarbetar lösningar för säker hantering av explosiva och giftiga produkter. Våra kunder finns inom industri, försvar, kommun och stat. Erfarenhet och kunskap är nyckelorden i vår verksamhet. EMA startades 1971 och grundstenen för vår verksamhet var den nya lagen om elektriska överfyllningsskydd. Produktsortimentet utökades när Afriso Euro Index 1976 gick in som delägare. När EMA 1984 köpte Svensk Nivåkontroll fick företaget en egen tillverkning som även innefattade överfyllningsskyddets komponenter på tankbilen. 

Redan från starten har Emas omsättning till största delen bestått av egna produkter. Idag utgör egna produkter cirka 60 % av omsättningen varav cirka 15 % exporteras. All tillverkning sker numera hos underleverantörer. Vår erfarenhet är att bra miljö och säkra arbetsplatser höjer produktiviteten och därmed lönsamheten.