panther-webb

Blogg

Ny mycket känslig gasläckagedetektor

ION Science har tillkännagett lanseringen av den nya Panther-gasläckagedetektorn, med en mängd nya funktioner och dubbelt så känslig som sin föregångare, GasCheck G.

Första GasCheck någonsin

Den första "GasCheck" någonsin lanserades 1990, och erbjuder industriella användare möjligheten att upptäcka läckor av gaser som väte och helium. Senare utvecklades mer avancerade versioner med nya funktioner som skydd för överräckvidd och ljudlarm. Idag representerar nya Panther PRO ett kvantsprång inom tekniken, med en mycket känslig sensor som snabbt kan detektera en mängd olika gaser – de mest populära applikationerna är helium, väte, ammoniak och köldmedier.

Panther PRO

Panther PRO ger tydliga larm vid gasläckor med visuella, hörbara och vibrationsindikatorer. LCD-skärm och inbyggd gastabell möjliggör mätning av koncentration och läckagehastighet i olika enheter. Alla mätningar kan loggas och överföras via Bluetooth eller USB. För ett mer budgetvänligt alternativ finns en grundläggande Panther-modell utan dataloggning och Bluetooth. Båda modellerna har integrerad ficklampa och flexibel sond för svagt ljus och trånga utrymmen, samt ett långvarigt uppladdningsbart batteri som varar upp till 19 timmar.

Produktchefens ord

Som en sammanfattning av fördelarna säger Peter Barratt, produktchef för ION Science: "Vi har över trettio års erfarenhet och levererar till tusentals kunder inom applikationer som kvalitetskontroll, laboratorium, renrum, medicin, tillverkning och forskning, så vi har en mycket tydlig förståelse av de funktioner som krävs för ett professionellt gasläckagedetektionsinstrument. Vi vet därför att kunderna kommer att vara nöjda med Pantherns moderna design, specifikationer och prestanda.”

Ta del av det senaste från oss

Se alla